Lonac s paškanatom
Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Goveđa rebra:
600 grama
Vruća voda:
1 litar
Lovorov list:
1 list
Piment:
4 komada
Krompir:
500 grama
Paškant:
750 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Kopar:
1 kašika
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Stavite rebra u vodu.
Dodajte lovorov list i piment pa kuhajte 90 minuta.
Dodajte krompir i kuhajte još 5 minuta.
Zatim dodajte paškanat pa sve zajedno kuhajte još 10 minuta.
Začinite sa soli i biberom.
Kada je jelo gotovo umiješajte kopar i peršun pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.