Losos carbonara

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Losos carbonara

Sastojci

Špagete:
200 grama
Maslac:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Vrhnje:
150 mililitara
Jaja:
2 komada
Parmezan:
3 kašike
Dimljeni losos:
120 grama
Vlasac:
Po želji

Instrukcije

  1. Špagete skuhajte u slanoj vodi.

  2. U međuvremenu u tavi istopite maslac, pa dodajte bijeli luk i pržite 1 minutu.

  3. Skinite s vatre.

  4. Umutite vrhnje, jaja, luk i pola parmezana u posudi, pa umiješajte losos.

  5. Tjesteninu procijedite i pomiješajte s ovom mješavinom.

  6. Dodajte vlasac, p aposlužite sa ostatkom parmezana i dosta crnog bibera

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.