Losos u marinadi od narandže
- Pomiješajte narandžin sok, majčinu dušicu i sol.
- Potopite losos u ovu marinadu.
- Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider 30 minuta.
- Da biste napravili namaz pomiješajte maslac, sol, koru narandže, majčinu dušicu, ruzmarin, peršun i sok od narandže u jednu posudu.
- Dobro izmiješajte kako biste dobili razmazivu smjesu.
- Poklopite i ostavite u frižider.
- Losos izvadite iz marinade i posušite papirnim ubrusom.
- Poredajte filete na pleh za pečenje, na način da je dio s kožicom položeno na dno posude za pečenje.
- Pospite maslinovim uljem.
- Pecite 5 minuta, pa stavite na tanjir za posluživanje.
- Na file stavite po jednu kašikicu pripremljenog namaza i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!