Losos sa paradajzom i parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Fileti lososa:
2 komada
Bosiljak:
1 kašika
Paradajz:
1 komad
Maslinovo ulje:
1 kašika
Parmezan:
2 kašike
Instrukcije
Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom, stavite filete na foliju, pa ih pospite bosiljkom.
Poredajte kriške paradajza, pospite maslinovim uljem i parmezanom.
Pecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta, pa poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.