Losos sa paradajzom i parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Losos sa paradajzom i parmezanom

Sastojci

Fileti lososa:
2 komada
Bosiljak:
1 kašika
Paradajz:
1 komad
Maslinovo ulje:
1 kašika
Parmezan:
2 kašike

Instrukcije

  1. Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom, stavite filete na foliju, pa ih pospite bosiljkom.

  2. Poredajte kriške paradajza, pospite maslinovim uljem i parmezanom.

  3. Pecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta, pa poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.