Losos sa povrćem i kuhanim jajima

Sastojci
Instrukcije
Krompir kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, pa ga ocijedite.
U međuvremenu stavite u posebnu šerpu slanu vodu da proključa, pa dodajte mahune.
Kuhajte ih dok ne omekšaju, ocijedite, pa isperite pod hladnom vodom.
Jaja također skuhajte.
Vlasac isjeckajte i stavite u blender.
Iscijedite 1 kašiku limunovog soka, dodajte samljeveni bijeli luk, bosiljak, gorušicu, ocat, ulje i inćune.
Miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.
U zagrijanu tavu stavite malo extra djevičanskog maslinovog ulja, stavite ribu, pospite je komoračem i pržite nekoliko minuta s obje strane.
Krompir isjeckajte na kocke, a paradajz prepolovite.
Sjedinite paradajz, krompir, mahune i pola smjese koju ste pripremili u blenderu.
Skuhana jaja podijelite na više dijelova i dodajte u ovu smjesu.
Operite i osušite salatu, pa pomiješajte sa preostalim dresingom kojeg ste pripremili u blenderu.
Na tanjir stavite smjesu od krompira, salatu i losos.
Ukrasite crnim maslinama i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.