Losos sa povrćem i kuhanim jajima

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
750 g
Krompir
450 g
mahune
6 komad
Jaja
600 g
fileti lososa
250 g
cherry paradajz
1 svežanj
zelena salata
1 kašika
komorač
75 g
crne masline
1 komad
vlasac
1/2 komad
limun
1 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
Bosiljak
1 kašičica
gorušica
2 kašika
vinski ocat
160 ml
ekstra djevičansko maslinovo ulje
4 komad
fileti inćuna
1 po potrebi
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Losos sa povrćem i kuhanim jajima
  1. Krompir kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, pa ga ocijedite.
  2. U međuvremenu stavite u posebnu šerpu slanu vodu da proključa, pa dodajte mahune.
  3. Kuhajte ih dok ne omekšaju, ocijedite, pa isperite pod hladnom vodom.
  4. Jaja također skuhajte.
  5. Vlasac isjeckajte i stavite u blender.
  6. Iscijedite 1 kašiku limunovog soka, dodajte samljeveni bijeli luk, bosiljak, gorušicu, ocat, ulje i inćune.
  7. Miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.
  8. U zagrijanu tavu stavite malo extra djevičanskog maslinovog ulja, stavite ribu, pospite je komoračem i pržite nekoliko minuta s obje strane.
  9. Krompir isjeckajte na kocke, a paradajz prepolovite.
  10. Sjedinite paradajz, krompir, mahune i pola smjese koju ste pripremili u blenderu.
  11. Skuhana jaja podijelite na više dijelova i dodajte u ovu smjesu.
  12. Operite i osušite salatu, pa pomiješajte sa preostalim dresingom kojeg ste pripremili u blenderu.
  13. Na tanjir stavite smjesu od krompira, salatu i losos.
  14. Ukrasite crnim maslinama i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*