Losos u umaku od peršuna i bosiljka

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
fileti lososa
1 1/2 kašika
neslani maslac
3 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
1 1/2 šolja
Bosiljak
1/4 šolja
peršun
80 ml
voda
50 ml
pavlaka
1 kašika
sok od limuna
1/4 kašičica
Biber
1/4 kašičica
Sol
Losos u umaku od peršuna i bosiljka
  1. Losos izrezati na šest jednakih dijelova, oprati i posušiti kuhinjskim papirnim ubrusom.
  2. Maslac istopiti u većoj tavi, dodati losos i peći po 3-4 minute s obje strane.
  3. Nakon što se zapeče s obje strane, izvaditi losos, pa u tavu dodati crveni i bijeli luk.
  4. Luk pržiti 4-5 minuta uz neprestano miješanje, pa dodati bosiljak, peršun, vodu, pavlaku, limunov sok, biber i sol.
  5. Smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje, pa kada se smanji za pola, skinuti s vatre.
  6. Ukoliko je potrebno, dodati još malo soli i bibera, staviti losos u umak, kuhati još 1-2 minute, pa poslužiti jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*