- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 80 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 13.8.2010
- 1 kg
- paradajz
- 3 kg
- crvene paprike
- 200 ml
- ulje
- 140 ml
- ocat
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- mljeveni biber
- 1 pakovanje
- konzervans
- 1 list
- lovorov list

- U posudi za kuhanje dodajte ulje, ocat, šećer, sol, biber, bijeli luk i lovorov list.
- Upržite bijeli luk a zatim dodajte paradajz i kuhajte dok nestane tečnost iz paradajza.
- Dodajte papriku i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Skinite sa toplote, dodajte konzervans i spremite u sterilisane tegle za zimnicu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!