Lovačka salata
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Paradajz:
1 kilogram
Crvene paprike:
3 kilograma
Ulje:
200 mililitara
Ocat:
140 mililitara
Bijeli luk:
4 češnja
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Konzervans:
1 pakovanje
Lovorov list:
1 list
Instrukcije
U posudi za kuhanje dodajte ulje, ocat, šećer, sol, biber, bijeli luk i lovorov list.
Upržite bijeli luk a zatim dodajte paradajz i kuhajte dok nestane tečnost iz paradajza.
Dodajte papriku i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Skinite sa toplote, dodajte konzervans i spremite u sterilisane tegle za zimnicu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.