Lovački odrezak s gljivama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
900 g
govedina
300 g
gljive
1/2 šolja
bijelo vino
2 1/2 glavica
Crveni luk
2 1/2 kašika
peršun
1 češanj
Bijeli luk
1 kašika
brašno
1/2 kašika
Crvena paprika
1 kašika
maslo
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Lovački odrezak s gljivama
  1. Zagrijte maslo u tavi i pecite govedinu, dok ne dobije smeđu boju a zatim skinite meso s vatre i ostavite na toplom.
  2. U istoj tavi propržite crveni i bijeli luk. Dodajte gljive i vino pa kuhajte dok gljive ne omekšaju.
  3. Umiješajte papriku, sol, biber i brašno. Kada ste dobili gust umak vratite meso u tavu i kuhajte dok meso ne omekša.
  4. Pred kraj kuhanja pospite s peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*