Lovački odrezak s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Lovački odrezak s gljivama

Sastojci

Govedina:
900 grama
Gljive:
300 grama
Bijelo vino:
1/2 šolje
Crveni luk:
5/2 glavica
Peršun:
5/2 kasika
Bijeli luk:
1 češanj
Brašno:
1 kašika
Crvena paprika:
1/2 kašike
Maslo:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi i pecite govedinu, dok ne dobije smeđu boju a zatim skinite meso s vatre i ostavite na toplom.

  2. U istoj tavi propržite crveni i bijeli luk. Dodajte gljive i vino pa kuhajte dok gljive ne omekšaju.

  3. Umiješajte papriku, sol, biber i brašno. Kada ste dobili gust umak vratite meso u tavu i kuhajte dok meso ne omekša.

  4. Pred kraj kuhanja pospite s peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.