- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 16.10.2010
- 900 g
- govedina
- 300 g
- gljive
- 1/2 šolja
- bijelo vino
- 2 1/2 glavica
- Crveni luk
- 2 1/2 kašika
- peršun
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašika
- brašno
- 1/2 kašika
- Crvena paprika
- 1 kašika
- maslo
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Zagrijte maslo u tavi i pecite govedinu, dok ne dobije smeđu boju a zatim skinite meso s vatre i ostavite na toplom.
- U istoj tavi propržite crveni i bijeli luk. Dodajte gljive i vino pa kuhajte dok gljive ne omekšaju.
- Umiješajte papriku, sol, biber i brašno. Kada ste dobili gust umak vratite meso u tavu i kuhajte dok meso ne omekša.
- Pred kraj kuhanja pospite s peršunom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!