- U većoj šerpi, na zagrijanom ulju propržite luk.
- Govedinu izrežite na kocke.
- Izvadite luk iz masnoće, pa dodajte papriku u šerpu i promiješajte.
- Dodajte lovorov list, meso, slatku papriku i paradajz.
- Ulijte vode dovoljno da prekrije sastojke, poklopite i ostavite da krčka na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, ok 1.5 h.
- Dok meso krčka, napravite nudle.
- Umutite jedno jaje, odstranite dvije trećine jajeta i dodajte prstohvat soli.
- Postepeno dodajite brašno, mijesite rukama dok ne dobijete glatku, čvrstu lopticu tijesta.
- Tanjir pospite brašnom da spriječite lijepljenje, uzimajte malo tijesta od pripremljene loptice tijesta, napravite male kugle veličine graška i stavljajte na tanjir.
- Kada meso omekša, dodajte mrkvu, bijeli luk, kim i vode dovoljno da prekrije sastojke.
- Nakon 10 minuta dodajte krompir.
- Nastavite kuhanje još 20 minuta, dok svi sastojci ne omekšaju, pa dodajte sol i biber.
- Nudle dodajte pet minuta prije nego se sve skuha.
- Lovorov list odstranite prije posluživanja jela.
Ekstra dobar!