Mađarski gulaš

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
2 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kg
govedina
2 glavica
Crveni luk
2 kašika
ulje
2 kašika
slatka paprika
1/2 kašičica
Biber
1/2 kašičica
kim
3 list
lovorov list
1 komad
slatka paprika
1 komad
paradajz
3 komad
mrkv
2 komad
Krompir
1 komad
Bijeli luk
1 komad
Jaja
70 g
brašno
1 po potrebi
Sol
Mađarski gulaš
  1. U većoj šerpi, na zagrijanom ulju propržite luk.
  2. Govedinu izrežite na kocke.
  3. Izvadite luk iz masnoće, pa dodajte papriku u šerpu i promiješajte.
  4. Dodajte lovorov list, meso, slatku papriku i paradajz.
  5. Ulijte vode dovoljno da prekrije sastojke, poklopite i ostavite da krčka na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, ok 1.5 h.
  6. Dok meso krčka, napravite nudle.
  7. Umutite jedno jaje, odstranite dvije trećine jajeta i dodajte prstohvat soli.
  8. Postepeno dodajite brašno, mijesite rukama dok ne dobijete glatku, čvrstu lopticu tijesta.
  9. Tanjir pospite brašnom da spriječite lijepljenje, uzimajte malo tijesta od pripremljene loptice tijesta, napravite male kugle veličine graška i stavljajte na tanjir.
  10. Kada meso omekša, dodajte mrkvu, bijeli luk, kim i vode dovoljno da prekrije sastojke.
  11. Nakon 10 minuta dodajte krompir.
  12. Nastavite kuhanje još 20 minuta, dok svi sastojci ne omekšaju, pa dodajte sol i biber.
  13. Nudle dodajte pet minuta prije nego se sve skuha.
  14. Lovorov list odstranite prije posluživanja jela.

Nema komentara

  1. Kenan rekao na August 27, 2014 Komentariši

    Ekstra dobar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*