- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 7 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 19.4.2012
- 1 kg
- odrezak
- 2 glavica
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- brašno
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1 1/2 kašičica
- paprika
- 1/4 kašičica
- majčina dušica
- 350 ml
- paradajz u sosu
- 250 ml
- kisela pavlaka

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni i bijeli luk, pa dodati isjeckani odrezak.
- Umiješati i brašno, pa dodati sol, biber, majčinu dušicu, papriku i paradajz u sosu.
- Sve sastojke kašikom izmiješati, poklopiti šerpu i kuhati 6-7 h na nižoj temperaturi.
- 30 minuta prije posluživanja gulaša umiješati i kiselo vrhnje.
- Mađarski gulaš najbolje je poslužiti uz skuhanu tjesteninu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!