Mađarski gulaš

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
7 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kg
odrezak
2 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
2 kašika
brašno
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1 1/2 kašičica
paprika
1/4 kašičica
majčina dušica
350 ml
paradajz u sosu
250 ml
kisela pavlaka
Mađarski gulaš
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni i bijeli luk, pa dodati isjeckani odrezak.
  2. Umiješati i brašno, pa dodati sol, biber, majčinu dušicu, papriku i paradajz u sosu.
  3. Sve sastojke kašikom izmiješati, poklopiti šerpu i kuhati 6-7 h na nižoj temperaturi.
  4. 30 minuta prije posluživanja gulaša umiješati i kiselo vrhnje.
  5. Mađarski gulaš najbolje je poslužiti uz skuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*