Mafini od graška

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Mafini od graška

Sastojci

Grašak:
300 grama
Brašno:
250 grama
Puter:
300 grama
Pureća šunka:
250 grama
Sir kačkavalj:
250 grama
Senf:
3 kašike
Jaja:
6 komada
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Sol:
Po želji
Biber:
1 šolja
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.

  2. Žumanjke posebno umutiti.

  3. Mikserom pjenasto umutiti puter, bez dodavanja ikakvih sastojaka.

  4. U posebnoj posudi izmiješati brašno i prašak za pecivo.

  5. U većoj zdjeli sjediniti umućeni puter, grašak, sitno isjeckani kačkavalj, isjeckanu šunku, senf, sol, biber, umućene žumanjke i snijeg od bjelanjaka.

  6. Smjesu miješati kašikom dok se ne izjednači, pa napuniti kalupe za mafine.

  7. Peći 20 minuta na 200 °C, izvaditi ih iz kalupa i servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.