- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 14.3.2012
- 300 g
- grašak
- 250 g
- brašno
- 300 g
- puter
- 250 g
- pureća šunka
- 250 g
- sir kačkavalj
- 3 kašika
- senf
- 6 komad
- Jaja
- 1 pakovanje
- prašak za pecivo
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 šolja
- Biber
- 1 po potrebi
- ulje

- Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
- Žumanjke posebno umutiti.
- Mikserom pjenasto umutiti puter, bez dodavanja ikakvih sastojaka.
- U posebnoj posudi izmiješati brašno i prašak za pecivo.
- U većoj zdjeli sjediniti umućeni puter, grašak, sitno isjeckani kačkavalj, isjeckanu šunku, senf, sol, biber, umućene žumanjke i snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu miješati kašikom dok se ne izjednači, pa napuniti kalupe za mafine.
- Peći 20 minuta na 200 °C, izvaditi ih iz kalupa i servirati.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!