Mafini od špinata i kozjeg sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Mafini od špinata i kozjeg sira

Sastojci

Maslac:
25 grama
Mlijeko:
200 mililitara
Špinat:
100 grama
Brašno:
250 grama
Prašak za pecivo:
1 kašika
Soda bikarbona:
1 kašičica
Parmezan:
50 grama
Jaja:
1 komad
Kozji sir:
120 grama
Cherry paradajz:
8 komada

Instrukcije

  1. U tavi zagrijte maslac i mlijeko, a zatim dodajte špinat i miješajte 1-2 minuta na umjerenoj temperaturi.

  2. Skinite s vatre, malo ohladite, a zatim ismiksajte u blenderu.

  3. U većoj posudi pomiješajte brašno , prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

  4. Dodajte parmezan, jaje i smjesu od špinata.

  5. Izmrvite sir i dodajte u smjesu, pa sve promiješajte.

  6. U posude za mafine premazane uljem stavite smjesu, pa na površinu svakog mafina stavite po jedan cherry paradajz kojeg ste prethodno probušili nekoliko puta

  7. Pecite 20 minuta u rerni zagrijanoj na 190 °C.

  8. Mafine poslužite tople.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.