Mahune na grčki način

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Mahune na grčki način

Sastojci

Mahune:
2 šolje
Crveni luk:
1/2 glavice
Maslinovo ulje:
1 kašika
Paradajz:
1 komad
Origano:
1/2 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Kuhajte mahune u kipućoj vodi 4-5 minute ili dok ne omekšaju a zatim ocijedite.

  2. U manjoj tavi pržite luk na ulju, oko 3 minuta.

  3. Umiješajte mahune u tavu s lukom i pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje.

  4. Smanjite temperaturu, dodajte paradajz, origano, sol i biber.

  5. Promiješajte i ostavite 1 minuta da ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.