Mahune s bademima
Sastojci
Instrukcije
U lonac kipuće posoljene vode dodajte mahune.
Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekšaju.
Ocijedite pa isperite mahune hladom vodom i posušite papirnatim salveticama. Ostavite na stranu.
Zagrijte tavu na srednjoj temepraturi. Propržite bademe, uz konstantno miješanje, dok ne dobiju smeđu boju. Oko 3 minute.
Izvadite bademe i ostavite na stranu.
U istoj tavi, na srednjoj temperaturi, zagrijte maslo i maslinovo ulje.
Dodajte luk i kuhajte oko 5 minuta.
Dodajte mahune i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok mahune ne počnu dobijati smeđu boju, oko 4 minute.
Začinite sa soli i biberom.
Umiješajte peršun i bademe.
Prenesite u tanjire za posluživanje i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.