Mahune s bademima

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
400 g
zelene mahune
1/2 šolja
bademi
2 kašičica
maslo
1 kašika
Maslinovo ulje
3 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
2 kašika
peršun
Mahune s bademima
  1. U lonac kipuće posoljene vode dodajte mahune.
  2. Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekšaju.
  3. Ocijedite pa isperite mahune hladom vodom i posušite papirnatim salveticama. Ostavite na stranu.
  4. Zagrijte tavu na srednjoj temepraturi. Propržite bademe, uz konstantno miješanje, dok ne dobiju smeđu boju. Oko 3 minute.
  5. Izvadite bademe i ostavite na stranu.
  6. U istoj tavi, na srednjoj temperaturi, zagrijte maslo i maslinovo ulje.
  7. Dodajte luk i kuhajte oko 5 minuta.
  8. Dodajte mahune i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok mahune ne počnu dobijati smeđu boju, oko 4 minute.
  9. Začinite sa soli i biberom.
  10. Umiješajte peršun i bademe.
  11. Prenesite u tanjire za posluživanje i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*