Mahune s pečenom govedinom

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
900 g
mahune
3 kriška
govedina
1/2 šolja
luk
1 kašičica
sok od limuna
1/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
Mahune s pečenom govedinom
  1. Kuhajte mahune u kipućoj vodi 5 minuta ili dok ne omekšaju. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ponovo ocijedite.
  2. Pecite meso u tavi na visokoj temperaturi dok ne postane hrskavo. Izvadite meso i stavite u veću posudu.
  3. U istu tavu dodajte luk i pecite 4 minute ili dok ne omekša.
  4. Umiješajte mahune, sok od limuna, sol i biber u tavu s lukom i kuhajte 5 minuta uz konstantno miješanje.
  5. Pospite smjesu s mahunama preko mesa, promiješajte i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*