Mahune s pečenom govedinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 8 minuta
Mahune s pečenom govedinom

Sastojci

Mahune:
900 grama
Govedina:
3 kriške
Luk:
1/2 šolje
Sok od limuna:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Kuhajte mahune u kipućoj vodi 5 minuta ili dok ne omekšaju. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ponovo ocijedite.

  2. Pecite meso u tavi na visokoj temperaturi dok ne postane hrskavo. Izvadite meso i stavite u veću posudu.

  3. U istu tavu dodajte luk i pecite 4 minute ili dok ne omekša.

  4. Umiješajte mahune, sok od limuna, sol i biber u tavu s lukom i kuhajte 5 minuta uz konstantno miješanje.

  5. Pospite smjesu s mahunama preko mesa, promiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.