Makaroni bolognese sa špinatom i feta sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni bolognese sa špinatom i feta sirom

Sastojci

Makaroni:
350 grama
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Mljevena govedina:
300 grama
Paradajz sos:
375 mililitara
Bijelo vino:
125 mililitara
Origano:
1 kašika
Špinat:
75 grama
Feta sir:
100 grama
Paradajz pasta:
2 kašike

Instrukcije

  1. Skuhajte makarone slijedeći uputstvo na ambalaži. Iscijedite.

  2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i kuhajte 30 sec.

  3. Dodajte mljeveno mesto i kuhajte 5 minuta uz konstantno miješanje.

  4. Umiješajte paradajz sos i vino i kuhajte 2-3 minute.

  5. Dodajte paradajz pastu i origano. Smanjite temperaturu i kuhajte uz povremeno miješanje 7 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.

  6. Dodajte špinat i kuhajte 2 minute ili dok ne uvene. Dodajte makarone.

  7. Servirajte u tanjire za posluživanje i pospite s feta-sirom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.