Makaroni na grčki način
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Paradajz:
2 komada
Zeleni luk:
1 šolja
Feta sir:
100 grama
Peršun:
6 kašika
Kopar:
1/4 šolje
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1/4 šolje
Makaroni:
350 grama
Instrukcije
Pomiješajte paradajz, zeleni luk, feta sir, peršuna, kopar i ekstra djevičansko ulje u većoj zdjeli.
Skuhajte makarone u posoljenoj vodi, slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite ih.
Dodajte makarone, dok su vruće, u smjesu s paradajzom. Izmiješajte.
Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.