Makaroni na grčki način

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni na grčki način

Sastojci

Paradajz:
2 komada
Zeleni luk:
1 šolja
Feta sir:
100 grama
Peršun:
6 kašika
Kopar:
1/4 šolje
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1/4 šolje
Makaroni:
350 grama

Instrukcije

  1. Pomiješajte paradajz, zeleni luk, feta sir, peršuna, kopar i ekstra djevičansko ulje u većoj zdjeli.

  2. Skuhajte makarone u posoljenoj vodi, slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite ih.

  3. Dodajte makarone, dok su vruće, u smjesu s paradajzom. Izmiješajte.

  4. Začinite sa soli i biberom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.