Makaroni s brokulama i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni s brokulama i bijelim lukom

Sastojci

Brokule:
200 grama
Bijeli luk:
6 češanja
Bijeli luk u prahu:
1 kašika
Maslinovo ulje:
1 šolja
Sol:
1 kašičica
Romano sir:
1/4 šolje
Makaroni:
450 grama

Instrukcije

  1. Izrežite brokule na polovice.

  2. Odstranite vanjski dio i donju polovicu. Ostatak narežite na pristojne komadiće.

  3. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte bijeli luk i kuhajte 5 minuta.

  4. Dodajte brokule. Poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte dok brokule ne omekšaju -oko 25-30 minuta.

  5. Dodajte bijeli luk u prahu, sol i sir. Kuhajte još 5 minuta.

  6. Skuhajte makarone slijedeći uputstvo na ambalaži.

  7. Stavite makarone u veću zdjelu pa dodajte smjesu s brokulama i bijelim lukom. Dobro izmiješajte.

  8. Pospite s dodatnim sirom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.