Makaroni s gljivama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
makaroni
350 g
šampinjoni
250 g
mozzarela
45 g
maslo
1 glavica
Crveni luk
3 češanj
Bijeli luk
1 šolja
paradajz sos
2 1/2 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Špinat
1 komad
pečene paprike
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Bosiljak
Makaroni s gljivama
  1. Skuhajte makarone u slanoj kipućoj vodi, slijedeći uputstvo na ambalaži.
  2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  3. Dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive pa sve zajedno propržite. Umiješajte špinat.
  4. U blenderu napravite smjesu od paradajz sosa, paprike i bosiljka a zatim umiješajte u smjesu sa gljivama.
  5. Začinite sa soli i biberom.
  6. Pomiješajte makarone i napravljenu smjesu.
  7. Prespite u posudu za pečenje.
  8. Dodajte kockice mozzarelle sira po vrhu. Prelijte istopljenim maslom.
  9. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta, tek toliko da se zapeče.
  10. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*