- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 4.12.2010
- 450 g
- makaroni
- 2 šolja
- Vrhnje
- 2 kašika
- origano
- 1/4 šolja
- bijelo vino
- 450 g
- kobasice
- 1/3 šolja
- Bijeli luk
- 1/4 šolja
- parmezan
- 2 kašika
- ulje

- Skuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži, a zatim ocijedite.
- U pouljenu, veću tavu dodajte bijeli luk i kobasice. Pirjajte 5 minuta pa umiješajte vino i origano te kuhajte još 5 minuta, uz povremeno miješanje.
- Dodajte vrhnje i sir pa dovedite do ključanja.
- Začinite sa soli i biberom, prelijte preko kuhanih makarona i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!