Makaroni s kobasicom i origanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Makaroni:
450 grama
Vrhnje:
2 šolje
Origano:
2 kašike
Bijelo vino:
1/4 šolje
Kobasice:
450 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Parmezan:
1/4 šolje
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Skuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži, a zatim ocijedite.
U pouljenu, veću tavu dodajte bijeli luk i kobasice. Pirjajte 5 minuta pa umiješajte vino i origano te kuhajte još 5 minuta, uz povremeno miješanje.
Dodajte vrhnje i sir pa dovedite do ključanja.
Začinite sa soli i biberom, prelijte preko kuhanih makarona i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.