Makaroni s kobasicom i origanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni s kobasicom i origanom

Sastojci

Makaroni:
450 grama
Vrhnje:
2 šolje
Origano:
2 kašike
Bijelo vino:
1/4 šolje
Kobasice:
450 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Parmezan:
1/4 šolje
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži, a zatim ocijedite.

  2. U pouljenu, veću tavu dodajte bijeli luk i kobasice. Pirjajte 5 minuta pa umiješajte vino i origano te kuhajte još 5 minuta, uz povremeno miješanje.

  3. Dodajte vrhnje i sir pa dovedite do ključanja.

  4. Začinite sa soli i biberom, prelijte preko kuhanih makarona i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.