Makaroni s više vrsta sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni s više vrsta sira

Sastojci

Makaroni:
250 grama
Maslo:
2 kašike
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
33/100 šolje
Senf:
2 kašičice
Cheddar sir:
200 grama
Blagi cheddar sir:
200 grama

Instrukcije

  1. Skuhajte makarone u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. Skuhane makarone ocijedite i pomiješajte sa mlijekom, jajima, senfom, maslom, paprikom, soli i biberom, a zatim sve saspite u posudu za pečenje.

  3. Izmiješajte sireve i dodajte pola smjese preko makarona.

  4. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  5. Dodajte 1/2 preostale polovice sira i pecite još 5 minuta.

  6. Dodajte ostatak sira i pecite 10 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.