Makaroni sa kobasicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Makaroni sa kobasicama

Sastojci

Kobasice:
500 grama
Makaroni:
1 pakovanje
Konzervisane gljive:
1 pakovanje
Paradajz:
200 grama
Mladi luk:
2 glavice
Parmezan:
250 grama

Instrukcije

  1. Kobasice, paradajz i mladi luk isjeckati.

  2. Makarone skuhati u slanoj vodi.

  3. Sve sastojke, zajedno sa skuhanim makaronima, izmiješati u jednoj od kuhinjskih posuda.

  4. Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa dodati izmiješane sastojke.

  5. Smjesu peći 20 minuta na 200 °C, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.