- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 24.3.2014
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1/2 kg
- patlidžan
- 400 g
- paradajz
- 2 kašičica
- šećer u prahu
- 60 g
- zelene masline
- 65 g
- kapari
- 2 kašika
- peršun
- 400 g
- makaroni
- 2 kašika
- parmezan

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržite isjeckan crveni i bijeli luk.
- Smanjite temperaturu, dodajte isjeckani patlidžan i kuhajte uz konstantno miješanje 2-3 minute.
- Dodajte paradajz, šećer, malo soli i bibera.
- Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu, pa ostavite da smjesa krčka dok se blago ne zgusne.
- Umiješajte maslinovo ulje, kapari i peršun.
- Makarone skuhajte prema uputstvu s vrećice, pri posluživanju pospite pripremljenim sosom i parmezanom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!