Makaroni sa patlidžanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Makaroni sa patlidžanom

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Patlidžan:
1/2 kilograma
Paradajz:
400 grama
Šećer u prahu:
2 kašičice
Zelene masline:
60 grama
Kapari:
65 grama
Peršun:
2 kašike
Makaroni:
400 grama
Parmezan:
2 kašike
Maslinovo ulje:
3 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržite isjeckan crveni i bijeli luk.

  2. Smanjite temperaturu, dodajte isjeckani patlidžan i kuhajte uz konstantno miješanje 2-3 minute.

  3. Dodajte paradajz, masline, šećer, malo soli i bibera.

  4. Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu, pa ostavite da smjesa krčka dok se blago ne zgusne.

  5. Umiješajte maslinovo ulje, kapari i peršun.

  6. Makarone skuhajte prema uputstvu s vrećice, pri posluživanju pospite pripremljenim sosom i parmezanom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.