Makaroni sa patlidžanom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1/2 kg
patlidžan
400 g
paradajz
2 kašičica
šećer u prahu
60 g
zelene masline
65 g
kapari
2 kašika
peršun
400 g
makaroni
2 kašika
parmezan
Makaroni sa patlidžanom
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržite isjeckan crveni i bijeli luk.
  2. Smanjite temperaturu, dodajte isjeckani patlidžan i kuhajte uz konstantno miješanje 2-3 minute.
  3. Dodajte paradajz, šećer, malo soli i bibera.
  4. Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu, pa ostavite da smjesa krčka dok se blago ne zgusne.
  5. Umiješajte maslinovo ulje, kapari i peršun.
  6. Makarone skuhajte prema uputstvu s vrećice, pri posluživanju pospite pripremljenim sosom i parmezanom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*