Makaroni sa tikvicama i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Makaroni sa tikvicama i sirom

Sastojci

Tjestenina:
375 grama
Tikvice:
2 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Majčina dušica:
2 lista
Špinat:
150 grama
Parmezan:
75 grama
Riccotta sir:
200 grama
Prezla:
100 grama
Pinjole:
80 grama

Instrukcije

  1. Tjesteninu skuhajte po uputstvu s ambalaže, pa procijedite, ostavljajući 75 ml tečnosti u kojoj se kuhala.

  2. Tikvice izrežite na tanke kriške, pa ih zajedno sa bijelim lukom i majčinom dušicom pržite 4-5 minuta u tavi, na zagrijanom ulju.

  3. Dodajte špinat, a zatim tjesteninu, parmezan, ricotta sir i sačuvanu tečnost.

  4. Promiješajte sve.

  5. U posebnoj tavi zagrijte ulje, dodajte pinjole, pržite ih nekoliko minuta, a zatim umiješajte i prezlu.

  6. Pržite još nekoliko minuta, a nakon toga pospite preko pripremljene tjestenine i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.