- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 1.6.2010
- 350 g
- makaroni
- 2 kašičica
- Maslinovo ulje
- 450 g
- Tikvice
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 komad
- crvena chilli paprika
- 400 g
- paradajz
- 2 kašika
- sok od limuna
- 1/2 šoljica
- peršun
- 30 g
- parmezan

- Kuhajte makarone u loncu kipuće posoljene vode. Slijedite upute na ambalaži. Iscijedite i vratite na tavu.
- U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.
- Dodajte tikvice, bijeli luk, chilli papriku i začinite sa soli i biberom.
- Kuhajte 3 minute ili dok tikvice ne dobiju svijetlo zlatno boju.
- Dodajte paradajz, sok od limuna i kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje.
- U tu smjesu dodajte peršun i parmezan a zatim pomiješajte sa makaronima.
- Razdijelite na tanjire i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!