Makaroni u sosu od gljiva i piletine

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Makaroni u sosu od gljiva i piletine

Sastojci

Makaroni:
450 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Pileća prsa:
700 grama
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
300 grama
Krem pileća supa:
420 mililitara
Pavlaka:
100 mililitara
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, a zatim je procijedite, ostavljajući otprilike 2 kašike vode u kojoj se kuhala.

  2. Vratite tjesteninu sa malo vode u šerpu.

  3. U tavi, na zagrijanom ulju ispržite izrezana pileća prsa.

  4. Dodajte crveni luk i gljive, pa sastojke pržite 5-7 minuta uz povremeno miješanje.

  5. Dodajte supu, pavlaku i začine po želji, sve promiješajte, pa u tanjir stavite tjesteninu, prelijte je pripremljenim sosom, pospite peršunom, a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.