Makaroni u sosu od gljiva i piletine

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
450 g
makaroni
1 kašika
Maslinovo ulje
700 g
pileća prsa
1 glavica
Crveni luk
300 g
gljive
419 ml
krem pileća supa
100 ml
pavlaka
1 po potrebi
peršun
Makaroni u sosu od gljiva i piletine
  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, a zatim je procijedite, ostavljajući otprilike 2 kašike vode u kojoj se kuhala.
  2. Vratite tjesteninu sa malo vode u šerpu.
  3. U tavi, na zagrijanom ulju ispržite izrezana pileća prsa.
  4. Dodajte crveni luk i gljive, pa sastojke pržite 5-7 minuta uz povremeno miješanje.
  5. Dodajte supu, pavlaku i začine po želji, sve promiješajte, pa u tanjir stavite tjesteninu, prelijte je pripremljenim sosom, pospite peršunom, a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*