Makaroni u umaku od bijelog luka
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Makaroni:
220 grama
Maslinovo ulje:
1/2 šoljice
Bijeli luk:
4 češnja
Bosiljak:
1/2 kašičice
Peršun:
1/2 šoljice
Parmezan:
1/2 šolje
Instrukcije
Skuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži.
Skuhane makarone ocijedite i zadržite tople.
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte bijeli luk i kuhajte dok ne dobije svijetlo zlatnu boju.
Skinite s toplote i dodajte peršin i bosiljak.
Dodajte vruću tjesteninu i sve ravnomjerno promiješajte.
Pospite sa sirom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.