Makaroni u umaku od bijelog luka

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
220 g
makaroni
1/3 šolja
Maslinovo ulje
4 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Bosiljak
1/4 šolja
peršun
1/2 šolja
parmezan
Makaroni u umaku od bijelog luka
  1. Skuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži.
  2. Skuhane makarone ocijedite i zadržite tople.
  3. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  4. Dodajte bijeli luk i kuhajte dok ne dobije svijetlo zlatnu boju.
  5. Skinite s toplote i dodajte peršin i bosiljak.
  6. Dodajte vruću tjesteninu i sve ravnomjerno promiješajte.
  7. Pospite sa sirom i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*