Makaroni u umaku od bijelog luka

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni u umaku od bijelog luka

Sastojci

Makaroni:
220 grama
Maslinovo ulje:
33/100 šolje
Bijeli luk:
4 češnja
Bosiljak:
1/2 kašičice
Peršun:
1/4 šolje
Parmezan:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Skuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. Skuhane makarone ocijedite i zadržite tople.

  3. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  4. Dodajte bijeli luk i kuhajte dok ne dobije svijetlo zlatnu boju.

  5. Skinite s toplote i dodajte peršin i bosiljak.

  6. Dodajte vruću tjesteninu i sve ravnomjerno promiješajte.

  7. Pospite sa sirom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.