Makaroni u umaku od govedine i paradajza
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Mljevena govedina:
600 grama
Konzervisani paradajz:
1 konzerva
Makaroni:
240 grama
Parmezan:
50 grama
Bosiljak:
2 kašike
Biber:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati govedinu,sol i paradajz.
Poklopiti šerpu i smjesu kuhati 1 h na umjerenoj temperaturi.
Makarone skuhati po uputstvu s vrećice.
Procijediti ih, pa poslužiti sa pripremljenim umakom od govedine i paradajza.
Po površini posuti parmezan, bosiljak i biber.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.