Makaroni u umaku od govedine i paradajza

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
4 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
600 g
mljevena govedina
0 konzerva
konzervisani paradajz
240 g
makaroni
50 g
parmezan
2 kašika
Bosiljak
1 po potrebi
Biber
Makaroni u umaku od govedine i paradajza
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati govedinu,sol i paradajz.
  2. Poklopiti šerpu i smjesu kuhati 4 h na umjerenoj temperaturi.
  3. Makarone skuhati po uputstvu s vrećice.
  4. Procijediti ih, pa poslužiti sa pripremljenim umakom od govedine i paradajza.
  5. Po površini posuti parmezan, bosiljak i biber.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*