Makaroni u umaku od govedine i paradajza

Služi: 1 osobuKuhanje: 4 minutaPriprema: 15 minuta
Makaroni u umaku od govedine i paradajza

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Mljevena govedina:
600 grama
Konzervisani paradajz:
0 konzerve
Makaroni:
240 grama
Parmezan:
50 grama
Bosiljak:
2 kašike
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati govedinu,sol i paradajz.

  2. Poklopiti šerpu i smjesu kuhati 4 h na umjerenoj temperaturi.

  3. Makarone skuhati po uputstvu s vrećice.

  4. Procijediti ih, pa poslužiti sa pripremljenim umakom od govedine i paradajza.

  5. Po površini posuti parmezan, bosiljak i biber.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.