Marinirana paradajz salata

Vrijeme pripreme
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
4 komad
paradajz
100 g
gljive
3/4 šolja
ulje kanole
1/4 šolja
vinski ocat
3 češanj
Bijeli luk
1 kašika
peršun
1/2 kašičica
Sol
Marinirana paradajz salata
  1. U veću plitku posudu stavite paradajz i gljive.
  2. Umutite u manjoj zdjeli ulje sa octom, bijelim lukom, soli i peršunom.
  3. Prelijte povrće sa dobivenom smjesom, poklopite i ostavite da odstoji u frižideru 4 sata, uz povremeno miješanje.
  4. Izvadite iz frižidera i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*