Marinirana paradajz salata
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Paradajz:
4 komada
Gljive:
100 grama
Ulje kanole:
3/4 šolje
Vinski ocat:
1/4 šolje
Bijeli luk:
3 češnja
Peršun:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Instrukcije
U veću plitku posudu stavite paradajz i gljive.
Umutite u manjoj zdjeli ulje sa octom, bijelim lukom, soli i peršunom.
Prelijte povrće sa dobivenom smjesom, poklopite i ostavite da odstoji u frižideru 4 sata, uz povremeno miješanje.
Izvadite iz frižidera i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.