Marinirana paradajz salata

Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Marinirana paradajz salata

Sastojci

Paradajz:
4 komada
Gljive:
100 grama
Ulje kanole:
3/4 šolje
Vinski ocat:
1/4 šolje
Bijeli luk:
3 češnja
Peršun:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. U veću plitku posudu stavite paradajz i gljive.

  2. Umutite u manjoj zdjeli ulje sa octom, bijelim lukom, soli i peršunom.

  3. Prelijte povrće sa dobivenom smjesom, poklopite i ostavite da odstoji u frižideru 4 sata, uz povremeno miješanje.

  4. Izvadite iz frižidera i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.