Marinirana pileća prsa na roštilju

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
80 ml
jabučni ocat
3 kašika
gorušica
3 češanj
Bijeli luk
1 komad
sok od limuna
100 g
Smeđi šećer
1 1/2 kašičica
Sol
6 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Biber
6 komad
pileća prsa
Marinirana pileća prsa na roštilju
  1. U većoj posudi pomiješati ocat, gorušicu, bijeli luk, limunov sok, smeđi šećer, sol, maslinovo ulje i biber.
  2. Staviti piletinu u ovu mješavinu, poklopiti posudu, pa ostaviti u frižider da odstoji 8 h.
  3. Na zagrijanom roštilju pržiti pileća prsa po 10 minuta na obje strane, pa pečena poslužiti uz neku salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*