- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 31.8.2010
- 2 šolja
- krastavci
- 2 šolja
- mrkve
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kg
- paradajz
- 1/2 šolja
- celer
- 1 šolja
- vinski ocat
- 3/4 šolja
- Šećer
- 1/4 šolja
- Maslinovo ulje
- 1 kašičica
- sjemenke celera
- 1 kašičica
- Bosiljak
- 1/4 kašičica
- mljeveni biber
- 1/2 kašičica
- Sol

- Pomiješajte krastavice, mrkvu, crveni luk, paradajz i celer u većoj zdjeli.
- U drugoj posudi pomiješajte šećer i maslinovo ulje. Dobro umutite, pa dodajte preostale začine i ponovo sve promiješajte.
- Napravljeni umak prelijte preko povrća i promiješajte nježno.
- Ostavite u frižider da odstoji nekoliko sati uz povremeno miješanje.
- Poslužite uz glavno jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!