Marinirana salata od povrća

Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Marinirana salata od povrća

Sastojci

Krastavci:
2 šolje
Mrkve:
2 šolje
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz:
1 kilogram
Celer:
1/2 šolje
Vinski ocat:
1 šolja
Šećer:
3/4 šolje
Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Sjemenke celera:
1 kašičica
Bosiljak:
1 kašičica
Mljeveni biber:
1/4 kašičice
Sol:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Pomiješajte krastavice, mrkvu, crveni luk, paradajz i celer u većoj zdjeli.

  2. U drugoj posudi pomiješajte šećer i maslinovo ulje. Dobro umutite, pa dodajte preostale začine i ponovo sve promiješajte.

  3. Napravljeni umak prelijte preko povrća i promiješajte nježno.

  4. Ostavite u frižider da odstoji nekoliko sati uz povremeno miješanje.

  5. Poslužite uz glavno jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.