Marinirana salata s gljivama

Vrijeme pripreme
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
2 šolja
gljive
1 šolja
artičoke
1 kašika
Maslinovo ulje
1 šolja
vinski ocat
2 kašika
crno vino
1 kašičica
Bosiljak
1 kašičica
origano
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1 list
zelena salata
1 komad
krastavci
2 komad
celer
1 komad
paradajz
4 glavica
zeleni luk
1/2 šolja
rotkvice
Marinirana salata s gljivama
  1. U većoj zdjeli pomiješajte gljive, artičoke, maslinovo ulje, ocat, vino, bosiljak, sol i biber.
  2. Ostavite da marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  3. Ostatak povrća stavite u veći tanjir za posluživanje.
  4. Iz marinade izvadite gljive i artičoke i stavite u centar tanjira.
  5. Pospite salatu s marinadom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*