Marinirane gljive

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
450 g
gljive
30 g
Crvena paprika
2 češanj
Bijeli luk
50 ml
bijeli ocat
1/2 kašičica
origano
1/2 kašičica
Sol
1 kašičica
sjemenke ljute paprike
30 g
mladi luk
2 kašika
Smeđi šećer
200 ml
voda
1/4 kašičica
Biber
Marinirane gljive
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti vodu , ocat, šećer, bijeli luk, mladi luk, sjemenke i kockice crvene paprike.
  2. Poklopiti posudu, staviti na vatru i kuhati 4-5 minuta.
  3. Dodati oprane gljive i uz povremeno miješanje smjesu kuhati dok gljive ne omekšaju, ali ne previše.
  4. Umiješati sol, origano i biber, pa ostaviti smjesu da u poklopljenoj posudi odstoji oko 30 minuta.
  5. Prebaciti gljive u tegle i ostaviti u frižider.
  6. Ovako pripremljene gljive mogu stajati jednu sedmicu u frižideru i ukusne su kada se podgriju, samo ih treba pažljivo nadzirati dok se kuhaju, kako ne bi previše omekšale.
  7. Možete ih iskoristiti kao prilog nekom glavnom jelu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*