- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 29.9.2010
- 1 1/2 šolja
- kiselo vrhnje
- 1/4 šolja
- sok od limuna
- 1/2 kašičica
- Worcestershire umak
- 1/2 kašičica
- slatka paprika
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- Biber
- 5 komad
- Pileći fileti
- 2 šolja
- Prezla
- 1 po potrebi
- kuhana riža
- 1/2 kašičica
- sjemenke celera

- U većoj zdjeli pomiješajte vrhnje, Worcestershire umak, sok od limuna, celer, papriku, bijeli luk, sol i biber.
- Dodajte filete u napravljenu smjesu i ostavite da marinara u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
- Izvadite iz marinade i svaki file umiješajte u prezlu.
- Stavite u plitku posudu za pečenje.
- Pecite, nepokriveno, 45 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Poslužite uz kuhanu rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!