Marinirani pileći fileti

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/2 šolja
kiselo vrhnje
1/4 šolja
sok od limuna
1/2 kašičica
Worcestershire umak
1/2 kašičica
slatka paprika
1 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
5 komad
Pileći fileti
2 šolja
Prezla
1 po potrebi
kuhana riža
1/2 kašičica
sjemenke celera
Marinirani pileći fileti
  1. U većoj zdjeli pomiješajte vrhnje, Worcestershire umak, sok od limuna, celer, papriku, bijeli luk, sol i biber.
  2. Dodajte filete u napravljenu smjesu i ostavite da marinara u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
  3. Izvadite iz marinade i svaki file umiješajte u prezlu.
  4. Stavite u plitku posudu za pečenje.
  5. Pecite, nepokriveno, 45 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  6. Poslužite uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*