Mediteranska pečena piletina

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
6 komad
pileći bataci
6 komad
Pileći fileti
1 kg
Krompir
2 komad
paradajz
95 g
crne masline
2 komad
Bijeli luk
2 komad
ružmarin
125 ml
suho bijelo vino
1 po potrebi
morska sol
1 po potrebi
mljeveni crni biber
Mediteranska pečena piletina
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 200° C. Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi u vatrostalnoj posudi kapaciteta 3 l.
  2. Dodajte filete pa kuhajte oko 5 minuta uz povremeno okretanje.
  3. Prebacite u tanjir pa prekrijte folijom da bi zadržali toplotu. Ponovite isto s filetima.
  4. Dodajte krompir u posudu i kuhajte oko 5 minuta. Skinite s toplote.
  5. U zdjelu s krompirom dodajte piletinu, paradajz, masline i bijeli luk. Pospite sa ružmarinom i prelijte vinom. Začinite sa soli i biberom.
  6. Pecite u pećnici 45 minuta ili dok piletina ne bude pečena a krompir ne omekša. Poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*