Mediteranske punjene paprike

Sastojci
Instrukcije
Paprike prepolovite i očistite sjemenke.
Stavite ih u mikrovalnu na umjerenu temperaturu i zadržite 5 minuta dok ne omekšaju.
Nakon tog ih stavite na pleh za pečenje, okrečući otvoreni dio paprike prema sebi.
Kuskus poklopite u šerpi sa 125 ml ključale vode i zadržite 10-ak minuta.
Viljuškom promiješajte kuskus kako biste ga rasuli, pa umiješajte pinjole, masline, feta sir, paradajz i bosiljak.
Napunite ovim filom polovine paprika, stavite u rernu na 200°C i pecite 10 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.