- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 19.1.2015
- 2 kašika
- Bosiljak
- 50 g
- osušeni paradajz
- 50 g
- feta sir
- 25 g
- propržene pinjole
- 85 g
- kuskus
- 1 komad
- Crvena paprika

- Paprike prepolovite i očistite sjemenke.
- Stavite ih u mikrovalnu na umjerenu temperaturu i zadržite 5 minuta dok ne omekšaju.
- Nakon tog ih stavite na pleh za pečenje, okrečući otvoreni dio paprike prema sebi.
- Kuskus poklopite u šerpi sa 125 ml ključale vode i zadržite 10-ak minuta.
- Viljuškom promiješajte kuskus kako biste ga rasuli, pa umiješajte pinjole, masline, feta sir, paradajz i bosiljak.
- Napunite ovim filom polovine paprika, stavite u rernu na 200 °C i pecite 10 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!