Mediteransko riblje varivo

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
 
4 češnja bijelog luka
 
2 glavice crvenog luka, isjeckane
 
1 kašika maslinovog ulja
 
1 konzerva zgnječenog paradajza
 
1200 ml vode
 
1 kašikica cimeta
 
1 kašikica paprike
 
750 gr fileta bakalara, isjeckanih na kockice
 
90 gr tjestenine
 
Peršun
 
Sol
 
Biber
 
2 kašike worcestershire sosa
Mediteransko riblje varivo
  1. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju pržiti bijeli i crveni luk 5 minuta uz konstantno miješanje.
  2. Dodati paradajz sa tečnošću, vodu i peršun, pa ostaviti da smjesa kuha 20 minuta.
  3. Umiješati worcestershire sos, cimet, papriku i ribu.
  4. Kuhati 10-ak minuta na umjerenoj temperaturi, zatim dodati tjesteninu, sol i biber, pa kuhati dodatnih 10-ak minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*