- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 20.7.2012
- 4 češnja bijelog luka
- 2 glavice crvenog luka, isjeckane
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 konzerva zgnječenog paradajza
- 1200 ml vode
- 1 kašikica cimeta
- 1 kašikica paprike
- 750 gr fileta bakalara, isjeckanih na kockice
- 90 gr tjestenine
- Peršun
- Sol
- Biber
- 2 kašike worcestershire sosa

- U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju pržiti bijeli i crveni luk 5 minuta uz konstantno miješanje.
- Dodati paradajz sa tečnošću, vodu i peršun, pa ostaviti da smjesa kuha 20 minuta.
- Umiješati worcestershire sos, cimet, papriku i ribu.
- Kuhati 10-ak minuta na umjerenoj temperaturi, zatim dodati tjesteninu, sol i biber, pa kuhati dodatnih 10-ak minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!