Meksičko pileće varivo sa tortiljama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Meksičko pileće varivo sa tortiljama

Sastojci

Ulja:
3 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz sos:
1 kašika
Paradajz u sosu:
200 grama
Chilli u prahu:
4 kašičice
Pileći temeljac:
2 litra
Piletina:
800 grama
Sol:
2 kašičice
Biber:
2 kašičice
Ribani sir:
60 grama
Korijander:
50 grama
Mladi luk:
1 komad
Kukuruzne tortilje:
3 komada
Avokado:
1 kriška
Tortilje:
1 pakovanje

Instrukcije

  1. U većoj šerpi propržite bijeli luk na ulju.

  2. Dodajte sos sa komadićima paradajza i chilli.

  3. Kuhajte dok tečnost ne ispari, 3-4 minute.

  4. Dodajte temeljac, sol i biber.

  5. U međuvremenu, pospite tortilja trake uljem i pecite u rerni na 250 °C 8 minuta.

  6. U šest tanjira podijelite piletinu, avokado, sir, korijander i mladi luk.

  7. Pospite temeljcem i tortiljama.

  8. Poslužite uz kriške limete.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.