Meksičko pileće varivo sa tortiljama
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Ulja:
3 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz sos:
1 kašika
Paradajz u sosu:
200 grama
Chilli u prahu:
4 kašičice
Pileći temeljac:
2 litra
Piletina:
800 grama
Sol:
2 kašičice
Biber:
2 kašičice
Ribani sir:
60 grama
Korijander:
50 grama
Mladi luk:
1 komad
Kukuruzne tortilje:
3 komada
Avokado:
1 kriška
Tortilje:
1 pakovanje
Instrukcije
U većoj šerpi propržite bijeli luk na ulju.
Dodajte sos sa komadićima paradajza i chilli.
Kuhajte dok tečnost ne ispari, 3-4 minute.
Dodajte temeljac, sol i biber.
U međuvremenu, pospite tortilja trake uljem i pecite u rerni na 250 °C 8 minuta.
U šest tanjira podijelite piletinu, avokado, sir, korijander i mladi luk.
Pospite temeljcem i tortiljama.
Poslužite uz kriške limete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.