- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 25.6.2014
- 3 kašikice ulja
- 2 češnja bijelog luka, samljevena
- 1 kašika paradajz sosa
- 200 gr komadića paradajza u sosu
- 4 kašikice chilija u prahu
- 2 l pilećeg temeljca
- 800 gr skuhane piletine, naribane
- Sol
- Biber
- 60 gr izmrvljenog cotija sira
- 50 gr korijandera
- 1 mladi luk
- 3 kukuruzne tortilje, izrezane na trake
- 1/2 avokada, izrezanog na tanke kriške

- U većoj šerpi propržite bijeli luk na ulju.
- Dodajte sos sa komadićima paradajza i chilli.
- Kuhajte dok tečnost ne ispari, 3-4 minute.
- Dodajte temeljac, sol i biber.
- U međuvremenu, pospite tortilja trake uljem i pecite u rerni na 250 °c 8 minuta.
- U šest tanjira podijelite piletinu, avokado, sir, korijander i mladi luk.
- Pospite temeljcem i tortiljama.
- Poslužite uz kriške limete.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!