Mesna rolada sa mrkvom i gljivama

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
mljeveno meso
2 komad
Jaja
300 g
gljive
1 komad
mrkve
1 glavica
Crveni luk
3 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
mljevena paprika
5 kašika
Prezla
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Mesna rolada sa mrkvom i gljivama
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti faširano meso, 2 jaja, papriku, sitno isjeckan 1 češanj bijelog luka, peršun i prezlu.
  2. Smjesu ostaviti da odstoji 30-ak minuta u frižideru.
  3. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i preostali bijeli luk, zatim dodati isjeckanu mrkvu, gljive, peršun, sol i biber.
  4. Uliti 200 ml vode i kuhati na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta, dok tečnost ne ispari.
  5. Smjesu od faširanog mesa staviti na aluminijsku foliju i utapkati rukama.
  6. Rasporediti fil od gljiva i mrkve, formirati roladu i staviti u pleh za pečenje.
  7. Roladu peći 50 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*