Miješana marmelada

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Miješana marmelada

Sastojci

Šljive:
1 kilogram
Dunje:
1 kilogram
Kruške:
1 kilogram
Breskve:
1 kilogram
Šećer:
2 kilograma

Instrukcije

  1. Sve vrste voća očistiti, isjeći na kockice, staviti u veću posudu s vodom i kuhati dok voće ne omekša.

  2. U posebnu posudu staviti šećer, miješati na umjerenoj temperaturi dok ne bude grudvičast i pri tom paziti da ne promijeni boju.

  3. Šećer dodati u voće i kuhati dok se smjesa ne zgusne.

  4. Gotovu marmeladu sipati u zagrijane tegle, hermetički ih zatvoriti i ostaviti na hladno mjesto.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.