Miješana pizza

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
350 g
brašno
20 g
kvasac
220 ml
voda
1 po potrebi
Sol
1/2 kašičica
Šećer
140 g
salama za pizzu
190 g
edamer
90 ml
kečap
50 ml
ljuti kečap
1 po potrebi
origano
1 po potrebi
masline
Miješana pizza
  1. Zagrijte pećnicu.
  2. Od brašna, kvasca i vode napravite tijesto i ostavite da nadođe.
  3. Uz pomoć oklagije napravite bazu za pizzu.
  4. Stavite bazu na posudu za pečenje, premažite kečapom i dodajte salamu.
  5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 14 minuta na 200 stepeni a nakon toga pecite 2 1/2 minute pizzu samo odozdo.
  6. Dodajte sir, kečap i origano pa pecite još 10 minute.
  7. Izvadite, dodajte masline i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*