Miješano povrće sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Biljno ulje:
3 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Crvena paprika:
2 komada
Celer:
1 komad
Paradajz:
2 komada
Mrkva:
2 komada
Ječam:
1 šoljica
Peršun:
3/4 šoljice
Sol:
3/2 kasicica
Bosiljak:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Voda:
3 šoljice
Cheddar sir:
2 kašike
Brokula:
200 grama
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi. Dodajte luk, celer i papriku. Kuhajte 10 minuta i pazite da ne dobije smeđu boju.
Dodajte paradajz, ječam, peršun, sol, bosiljak i biber.
Prebacite u tavu s poklopcom, predhodno premazanu maslom.
Dodajte kipuću vodi i poklopite.
Pecite 50 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok ječam ne omekša i tekućina se ne apsorbuje.
Pospite s sirom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.