- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 90 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 27.8.2010
- 3 kašika
- biljno ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 komad
- celer
- 1 komad
- zelena paprika
- 2 komad
- paradajz
- 600 g
- konzervisani grah
- 1 šoljica
- ječam
- 3/4 šoljica
- peršun
- 1 1/2 kašičica
- Sol
- 1 kašičica
- Bosiljak
- 1/4 kašičica
- Biber
- 3 šoljica
- voda
- 2 kašika
- cheddar sir

- Zagrijte ulje u većoj tavi. Dodajte luk, celer i papriku. Kuhajte 10 minuta i pazite da ne dobije smeđu boju.
- Dodajte paradajz, grah, ječam, peršun, sol, bosiljak i biber.
- Prebacite u tavu s poklopcom, predhodno premazanu maslom.
- Dodajte kipuću vodi i poklopite.
- Pecite 90 minuta na temperaturi od 170 stepeni ili dok ječam ne omekša i tekućina se ne apsorbuje.
- Pospite s sirom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!