Mini-čokoladni kolač

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Mini-čokoladni kolač

Sastojci

Biljno ulje:
Po želji
Sirni namaz:
100 grama
Samo rastuće brašno:
150 grama
Šećer:
3/2 kasika
Kakao:
30 grama
Šećerna glazura:
100 grama
Sol:
1 prstohvat
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
185 mililitara
Biljno ulje:
80 mililitara
Vrhnje za kuhanje:
Po želji
Kakao:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stepeni.

  2. U posebnoj zdjeli pomoću el. miksera umutite sirni namaz i šećer. U većoj zdjeli prosijte brašno i kakao. Umješajte dodatni šećer i sol.

  3. Umutite jaja, mlijeko i ulje. Prespite u mješavinu s kakaom. Promiješajte.

  4. Pomastite tepsiju s kalupima. Prespite pola smjese u kalupe pa u svaki kalup dodajte grumen sira. Zatim prelijte ostatak smjese u kalupe.

  5. Pecite 15-20 minuta. Izvadite i ostavite 5 minuta da se ohladi pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.