Mješavina pileće jetrice i gljiva

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
gljive
500 g
pileća jetra
1 glavica
Crveni luk
2 1/2 dl
Vrhnje
2 kašika
ulje
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Mješavina pileće jetrice i gljiva
  1. Pileću jetricu oprati i isjeći na veće komade.
  2. Gljive očistiti, isjeckati, pa pomiješati sa jetricom i sitno isječenim crvenim lukom.
  3. U smjesu dodati sol, biber, mješavinu začina i sve izmiješati.
  4. Pripremljenu mješavinu staviti u posudu premazanu uljem, preliti vrhnjem, poklopiti posudu i mješavinu peći 30 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*