- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 5.3.2012
- 500 g
- gljive
- 500 g
- pileća jetra
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 1/2 dl
- Vrhnje
- 2 kašika
- ulje
- 1 po potrebi
- Mješavina začina
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Pileću jetricu oprati i isjeći na veće komade.
- Gljive očistiti, isjeckati, pa pomiješati sa jetricom i sitno isječenim crvenim lukom.
- U smjesu dodati sol, biber, mješavinu začina i sve izmiješati.
- Pripremljenu mješavinu staviti u posudu premazanu uljem, preliti vrhnjem, poklopiti posudu i mješavinu peći 30 minuta na 200 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!