Mljeveno meso sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Mljeveno meso sa sirom

Sastojci

Mljevena govedina:
1 kilogram
Francuska supa od luka:
1 pakovanje
Jaja:
2 komada
Prezla:
3/2 solja
Voda:
3/4 šolje
Mozzarela:
2 šolje
Mljeveni biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.

  2. U zdjeli pomiješajte govedinu, supu, jaja, prezlu, biber i vodu.

  3. Dodajte 1/2 šolje sira. Dobro izmiješajte.

  4. Stavite pola smjese u posudu za pečenje.

  5. Pospite s preostalim sirom i dodajte ostatak smjese s mesom.

  6. Pecite 60 minuta u zagrijanoj pećnici.

  7. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 15 minuta a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.