Mljeveno meso sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
1 kilogram
Francuska supa od luka:
1 pakovanje
Jaja:
2 komada
Prezla:
3/2 solja
Voda:
3/4 šolje
Mozzarela:
2 šolje
Mljeveni biber:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U zdjeli pomiješajte govedinu, supu, jaja, prezlu, biber i vodu.
Dodajte 1/2 šolje sira. Dobro izmiješajte.
Stavite pola smjese u posudu za pečenje.
Pospite s preostalim sirom i dodajte ostatak smjese s mesom.
Pecite 60 minuta u zagrijanoj pećnici.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 15 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.